W programie m. in.:
- zwiedzanie gospodarstwa (obiekt szklarnoiowy, hala magazynowo-spedycyjna, nawozownia, kotłownia)
- pokaz maszyn do produkcji rozsad (siewnik połączony z robotem do rozstawiania tac, kostkarka, maszyna do cięcia selera, automatyczne ramiona do podlewania, itp.)
-
ekspozycja rozsad- prezentacja sposobu hartowania i zaprawiania rozsad- ekspozycja i punkty konsultacyjne firm partnerskich- panel wykładowy:
- Znaczenie makro - i mikroskładników w żywieniu warzyw kapustnych. - dr hab. Tomasz Kleiber
- Nawadnianie w polowej uprawie warzyw - na co zwrócić uwagę przy wyborze systemu. - mgr inż. Ryszard Łukowicz, mgr inż Rafał Majerowicz
- Analiza rynku warzyw ze szczególnym uwzględnieniem warzyw kapustnych i pomidorów. - dr Bożena Nosecka
- Podstawowe zagadnienia dotyczące uprawy warzyw w warunkach ekologicznych. Od czego zacząć? - dr inż. Beata Studzińska
- ,,Bo to zła promocja była", czyli jak uniknąć błędów w komunikacji z klientami. - dr Renata Nestorowicz
.