
Na imprezie prezentuje się ok. 1500 wystawców z 30 krajów (w tym roku udział biorą również rynki importowe z Brazylii i Chin). Nowością jest otwarcie nowych działów ekspozycyjnych: The Nuts Hub (Rynek Orzechów), Smart Agro (Dział Sprytnego Rolnictwa), program Lanzadera, Sałata i Granat jako produkcty Fresh’n’Star, a także atrakcyjny i rozbudowany program kongresów i dni technicznych.
Oprócz tego odwiedzający poznają nowości z działów:
a) świeżych produktów (świeże owoce i warzywa, produkty dla gastronomii, produkty schłodzone, zamrożone i odwodnione, przetworzone owoce i warzywa, centra ekologiczne, kwiaty i żywe rośliny);
b) przemysłu pomocniczego (nasiona, nawozy, składniki odżywcze, ochrona roślin, szkółki, rozsady, transport i logistyka, opakowania i etykietowanie, czynności pozbiorcze - czyszczenie, sortowanie, pakowanie, przechowywanie, usługi - firmy doradcze, certyfikujące, instytucje finansowe, szkoleni TEA.
Istnieje możliwość zakupu maszyn branżowych, a czas zwiedzanie dodatkowo umilają liczne degustacje warzyw, owoców oraz ich przetworów. kk