Producenci warzyw będą mogli zapoznać się z innowacjami firmy Syngenta. Zaprezentowane zostaną nowe odmiany warzyw kapustnych firmy Syngenta, w tym kalafior, kapusta głowiasta i brukselska, wyselekcjonowane w celu zwiększenia wydajności uprawy, mechanicznego zbioru i przetwarzania, a przez to zmniejszenia kosztów i zapewnienia terminowego zbioru produktów wysokiej jakości.
Tegoroczne „Fields of Innovation” obejmować będą również prezentacje najnowszych technik mechanicznego zbioru na polu.
Firma pokaże swoje nowe odmiany kapusty z serii Champion, które doskonale radzą sobie podczas długich okresów suszy. Syngenta pochwali się również nowymi odmianami kalafiora odpornymi na wysokie temperatury, zapewniającymi niezawodne plony wysokiej jakości w trudnych warunkach pogodowych.
Producentom warzyw liściowych Syngenta zaoferuje możliwość poznania odmian wysokoplennych z wysoką odpornością na choroby, m.in. sałaty baby leaf i szpinaku. W tym roku odwiedzający będą mogli zobaczyć odmiany sałat w uprawie hydroponicznej.
Wśród innych prezentowanych odmian warzyw będzie wprowadzana na rynek nowa odmiana cukinii, łącząca w sobie doskonałe plonowanie z odpornością na cztery wirusy.
Producenci cebuli będą mogli zobaczyć odmiany „dnia długiego” do uprawy w Europie północno-zachodniej, a także średnio wczesne dedykowane do uprawy w Afryce i na Bliskim Wschodzie. Zadebiutuje m.in. średnio wczesna odmiana cebuli czerwonej.
Więcej na stronach internetowych: www.syngenta.com i www.goodgrowthplan.com
.