W sobotę 26 listopada po raz pierwszy odbył się BioBazar w zupełnie nowym miejscu! Przy ulicy Mińskiej 25, na warszawskiej Pradze ekologiczne zakupy od teraz będą możliwe w każdą sobotę od 7:30 do 15:00.
Certyfikowane produkty
Na BioBazarze zawsze znajdziecie ekologiczne mięso, jaja, sery, pieczywo i inne (często oryginalne) składniki do świątecznych potraw! W nowym miejscu sprzedaje 42 wystawców, znanych z BioBazaru Fabryka Norblina. Wśród wystawców:
- Zakład Mięsny Wasąg z ekologicznymi wędlinami
- Biopiekarnia w Grzybowskiej Arce czyli chleb „Hruby”
- Dobrodziej z szerokim wyborem sezonowych warzyw,
- Barwy Zdrowia – warzywa oraz mąki pszenne, gryczane, orkiszowe, żytnie,
- Zagroda Łącka oraz Banpol z drobiem,
- Dziki Kaczor oferujący dziczyznę,
- Zielony Stragan – stoisko z szerokim wyborem produktów nabiałowych,
- JOANKA z kilkunastoma odmianami ekologicznych jabłek,
- do tego pasztety, produkty garmażeryjne, szeroki wybór warzyw i owoców – polskich i importowanych (ale zawsze certyfikowanych).
Co wyróżnia Wystawców? Certyfikat ekologiczności! Szukajcie europejskiego znaku „euroliścia” na produktach oraz certyfikatu przysługującego gospodarstwu.
BioBazar Soho Factory znajduje się na terenie widocznym od ulicy Mińskiej, w hali o powierzchni 500m2 . Dzięki drugiej lokalizacji BioBazaru, na warszawskiej Pradze, część klientów będzie miała bliżej po swoje ulubione produkty od ulubionych producentów, a inni będą mieli szansę ich poznać.
BioBazar Soho Factory jest drugą lokalizacją w Warszawie – pierwsza w Fabryce Norblina działa już 6 lat! Tygodniowo odwiedza ją niemal 5000 osób – otwarta jest trzy dni w tygodniu.
BioBazary znajdziecie także w Katowicach na terenach postindustrialnych, w miejscu byłej Huty Baildon – zakupy można tam robić w sobotę i środę. Oprócz tego od roku działa także BioBazar w Gdańsku na terenie byłej stoczni, który jest otwarty w środy!
Źródło: biobazar.org.pl