Współgospodarzem spotkania WiOM jest firma Agrosad, działająca w Błaszkach (powiat sieradzki, województwo łódzkie) od roku 1992. Obecnie jest jednym z największych operatorów rynku sieci handlowych i punktów dystrybucyjnych w Polsce.
Podczas naszego webinarium wspólnie z Agrosadem poszukamy odpowiedzi na pytanie: jak sprostać wymaganiom odbiorców ziemniaka i cebuli, a jednocześnie dobrze na tym zarobić.
W programie m.in.:
Utrzymanie standardów jakościowych na polu - Rafał Woźniak – Kierownik ds. Kontraktacji firmy Agrosad
- Wady uprawowe ziemniaka – charakterystyka najpopularniejszych wad powstających podczas upraw i zbiorów
- Odmianowość ziemniaka – selekcja odmian wg różnych kryteriów (typy kulinarne, odporność przechowalnicza, odporność produkcyjno-handlowa)
- GlobalGAP – Standard coraz częściej wymagany przez sieci handlowe
Utrzymanie standardów jakościowych podczas produkcji - Rafał Wągrowski – Kierownik ds. zarządzania jakością firmy Agrosad
- Wady przechowalnicze – charakterystyka najpopularniejszych wad powstałych podczas przechowywania surowca; zmiany surowca w czasie sezonu
- Współtworzenie specyfikacji handlowych – współpraca pomiędzy dostawcą a sieciami handlowymi; tworzenie nowych produktów
- Testy produkcyjne – próby jakościowe oraz klasyfikacja surowca oraz opakowań
„Solana Polska, odmiany na dziś i na jutro” – Robert Roszewski, wiceprezes zarządu Solana Polska
„Złota w polu i w przechowalni. Cebule z Hazery to złoty interes” – Mariusz Płucinik, Hazera
“Dobór odmiany – klucz do sukcesu w produkcji i konfekcjonowaniu ziemniaka” Damian Wojciechowski, Europlant
Zmiany i nowości w strategiach ochrony ziemniaków i cebuli - Jędrzej Pytkowski, Agrosimex.
"PNOS proponuje cebule od Hiszpanów po Rijnsburgery" – Dariusz Kacprzak – dyrektor ds. sprzedaży nasion profesjonalnych
Oglądaj poniżej! Zapraszamy!