Partnerami spotkania są firmy: Bejo Zaden, BASF, Yara Poland oraz ADOB
Program spotkania:
Część pokazowa:
Miejsce: Obieralnia SNEBO, ul. Słupecka 3, 62-436 Orchowo.
9:00 Rozpoczęcie spotkania
9:15 Wystąpienie Granta Saakiana, dyrektora SNEBO
Prezentacja obiektu obieralni
Część wykładowa:
Miejsce: Restauracja SOSNOVA - Salamonowo 11, 62-402 Salamonowo.
11:00 Powitalna kawa
11:15 Rozpoczęcie prelekcji
- Przechowalnictwo – najważniejsze technologie przechowywania cebuli– Kamil Maniak
- Prelekcja firmy Bejo Zaden – główny patronat nad spotkaniem
- Ochrona cebuli z firmą BASF - patronat ochroniarski
- Dezynfekcja przechowalni - Szymon Cieśliński
- Nawożenie cebuli z firmą YARA Poland - patronat nawożeniowy
- Współpraca rolnik-przetwórnia – przemyślenia redakcji WiOM – Katarzyna Wójcik
15.00 ObiadUwaga! Obecność na tym spotkaniu należy potwierdzić poprzez specjalny formularz zgłoszeniowy na portalu warzywaiowoce.pl .
Sprawdź program i zapisz się już teraz!
Tych, którzy nie mogą się pojawić na naszym spotkaniu informujemy o innych szkoleniach dla producentów cebuli.
Już w najbliższy poniedziałek 13. stycznia wielkopolscy producenci cebuli będą mieli możliwość spotkania się na Wielkopolskiej Konferencji Cebulowej w Hotelu Wegierki (ul. Lipowa 11, 62-302 Węgierki). Początek spotkania o godz. 11:00.
Spotkanie organizują firmy: Bayer CropScience, Seminis, Yara Poland, BioAgris i Omnivent.
Także w przyszłym tygodniu pod hasłem „Cebula Bez Tajemnic” odbędą się 2 spotkania dla rolników uprawiających cebulę na Kujawach oraz w Wielkopolsce. W środę 15 stycznia o godz 11.00 w Karczmie Kujawskiej w Cieślinie (Cieślin 8B 88-100 Inowrocław) o aktualnej sytuacji na rynku cebuli i wyzwaniach w nowym sezonie będą mogli porozmawiać producenci z woj. kujawsko-pomorskiego. Natomiast dzień później w czwartek 16. stycznia o godz.11.00 rozpocznie się dla rolników z Wielkopolski identyczne spotkanie z cyklu „Cebula bez granic” w restauracji Bagatelka w Miłosławiu ( Bagatelka 4 62-320 Miłosław).
Spotkanie organizują firmy: Hazera, BASF i ADOB.