Obie kreacje charakteryzuje wysoka plenność, a masa główek wynosi powyżej 2 kg.
MAŁGOSIA F1 (SKW 1518) to odmiana późna (130 dni od sadzenia), która sprawdzi się zarówno w przechowywaniu, jak i w kwaszeniu. Główki są wyrównane, kuliste, wysoko osadzone, z silnym woskiem, krótkim głąbem wewnętrznym. Są odporne na pękanie, a miąższ jest biały, zwarty.
fot. Odmiana MAŁGOSIA F1
Odmianę MAŁGOSIA F1 charakteryzuje wysoka odporność na choroby: czerń krzyżowych, tip-burn i mączniaka prawdziwego.
MICHALINA F1 (SKW 1418) to odmiana wczesna (75 dni od sadzenia) przeznaczona do bezpośredniego spożycia i wczesnego kwaszenia. Smaczna. Główki są wyrównane, kulistowydłużone, z silnym woskiem. Pokrój rośliny jest kompaktowy, głąb wewnętrzny krótki, a głowy dobrze eksponowane. Są odporne na pękanie, a miąższ jest biały, zwarty.
fot. Odmiana MICHALINA F1
Odmianę MICHALINA F1 charakteryzuje wysoka odporność na choroby: czerń krzyżowych, bakteryjne gnicie, tip-burn i mączniaka prawdziwego.
Żródło: InHort, fot. P. Kamiński