Rolnicy mogli zapoznać się z wymaganiami kontraktacyjnymi firmy, omówiony został sezon 2016 oraz przedstawione wady dostarczanego surowca. Prezentację prowadzili: Joanna Janicka,
Paweł Kwiatkowski, Jarosław Nowakowski z firmy Oerlemans Food Polska.
Agnieszka Wojdyła z Grupy Producentów Rozsad Krasoń przedstawiła ofertę firmy dotyczącą rozsady pomidorów, brokułów, kalafiorów.
Dr Maria Rogowska z Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Skierniewicach pokazała, jakie szkodniki w sezonie 2017 mogą zagrażać uprawom cebuli, kalafiorów i brokułów.
Marek Zieliński z firmy Syngenta Polska omówił standardy i nowości w odmianach cukinii, brokułów, kalafiorów, kapusty, pomidora gruntowego, papryki gruntowej, pora, cebuli firmy na 2017 rok.
S
ławomir Mechacki z firmy HM.Clause zaprezentował odmiany kalafiorów oraz brokułów z przeznaczeniem dla przemysłu w roku 2017.
Katarzyna Gładka z firmy Bayer omówiła, jakie środki można stosować w ochronie przed mączlikiem warzywnym, tantnisiem krzyżowiaczkiem, mączniakiem rzekomym cebuli, zgnilizną szyjki cebuli, Stemphylium vesicarium.
Dr Anna Nowacka z Zakładu Badania Pozostałości Środków Ochrony Roślin IOR-PIB w Poznaniu, która przedstawiła zakres działalności instytutu, systemy bezpieczeństwa żywności w Polsce oraz wynikach urzędowej kontroli pozostałości środków ochrony roślin w płodach rolnych.
Nasza redakcja objęła szkolenie patronatem medialnym.
macka