Trianum-P oraz Trianum-G to środki biologiczne, których substacją czynną są zarodniki Trichoderma harzianum Rifai szczep T-22. W przypadku preparatu Trianum-G zawartość substancji czynnej wynosi
1,5 x 1011 jtk/kg. W Trianum-P zarodników jest ich 1012 jtk/kg. Środki są sprzedawane w postaci granul do sporządzania zawiesiny wodnej.
Zarówno Trianum-G jak i Trianum-P są przeznaczone do ochrony warzyw przed chorobami powodowanymi przez grzyby i organizmy grzybopodobne. Środki chronią system korzeniowy rośliny przed patogenami pochodzenia glebowego rodzaju: Fusarium, Rhizoctonia oraz Pythium. Mikroorganizm będący substancją czynną dobrze rozwija się w różnych warunkach środowiskowych, w szerokim zakresie temperatur (8–34°C), pH na poziomie 4–8,5, na różnego typu podłożach i korzeniach wielu gatunków roślin. Aby uzyskać optymalne działanie, środek należy zastosować w uprawie jak najwcześniej.
Producentem ekologicznych środków jest holenderska firma Koppert. Zostały one zarejestrowane do ochrony pomidorów, marchwi, sałaty czy ogórka, ale uprawianych pod osłonami. mk