- Przedstawiamy trzy nagrodzone gospodarstwa - Adama i Danuty Kowalów – producentów warzyw i wikliny z Futorów na Podkarpaciu, Tomasza Leszczyńskiego – kontynuatora nasiennej produkcji warzyw oraz Grażyny i Hieronima Gryczyńskich, specjalizujących się w uprawie ogórka szklarniowego.
- Opisujemy liczne jesienią spotkania polowe – cebulowe, marchwiowe, kapustne, dyniowe, paprykowe i ekologiczne.
- Podsumowujemy sezon, wskazując błędy popełniane najczęściej w uprawie m.in. ogórka.
- Po lekturze artykułu dr. Wojciecha Matuszaka, nawożenie azotowe cebuli nie będzie miało przed nami tajemnic.
- Poznajemy nowego wroga w uprawie warzyw – trudny do zwalczenia chwast – sitowiec nadmorski.
- I na koniec, dowiadujemy się czy można produkować i sprzedawać wino w gospodarstwie?
StoryEditor